دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان

Zanjan University of Medical Sciences

لزوم تشکیل فرآیندها برای ارائه خدمت

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۱۰/۲۸ |

دومین کارگاه تدوین برنامه راهبردی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با دستور کار تدوین بسته‌های راهبردی – مداخله‌ای دانشگاه و حوزه‌های مربوطه برای ۵ سال آتی برگزار شد.
پایگاه خبری و اطلاع‌رسانی وب‌دا – زنجان، دومین کارگاه تدوین برنامه راهبردی دانشگاه صبح چهارشنبه ۲۵ دی ماه سال‌جاری با دستور کار تدوین بسته‌های راهبردی – مداخله‌ای دانشگاه و حوزه‌های مربوطه برای ۵ سال آتی باحضور رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان، معاونین و مدیران حوزه ریاست دانشگاه به همراه کمیته راهبردی متشکل از مدیران و کارشناسان ارشد واحدهای تابعه دانشگاه به همت معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان در سالن اجلاس مرکز همایش‌های بین‌المللی روزبه دانشگاه برگزار شد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان در ابتدای این کارگاه با اشاره به طراحی بسته‌های مداخله راهبردی سیپ (SIP) (Strategic Intervention Package) اظهار کرد: پس از پیش‌بینی وقایع احتمالی مهم در آینده و تعیین چالش‌های اساسی نوبت به تدوین بسته‌های مداخله راهبردی (SIP) رسیده است.
دکتر علیرضا شغلی با بیان اینکه، اینک نوبت تدوین بسته مداخله راهبردی می‌باشد که به اختصار سیپ (SIP) نامیده می‌شود افزود: یک سیپ می‌تواند فقط  یک یا چند آیتم آینده نگری، یک یا چند چالش شناسایی شده و یا ترکیبی از اینها را شامل شود.
وی با اشاره به مراحل تدوین بسته مداخله راهبردی، تصریح کرد: در مرحله اول آیتم‌های دارای اولویت را مرور و یک یا چند آیتم آینده یا چالش را که در یک گروه قرار می‌گیرند و یک عنوان متناسب با آیتم آینده یا چالش مورد نظر را انتخاب نمایید و نوع مداخله را (واکنشی، پیش کنشی، واکنشی / پیش کنشی) نیز مشخص نمایید.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان در ادامه معرفی مراحل طراحی بسته مداخله‌ای؛ مشخص نمودن اثر نهایی (منظور از اثر نهایی  (IMPACT)یعنی انتظار می‌رود درنهایت اقدامات ما منجر به تغییرات در وضعیت جامعه با محوریت مداخله مورد نظر باشد.) و چگونگی ایجاد تغییرات مورد نظر (بدیهی است که این امر نیاز به نقشه و طرح هوشمندانه دارد و همچنین میزان تاثیری که ایجاد خواهد شد بستگی به نحوه طراحی مداخلات دارد که در این راستا لازم است با به کارگیری نظرات کارشناسی دقیق و بهره‌گیری از دیدگاه‌های متخصصین و صاحب‌نظران؛ راهکارهای عملی، موثر و کارآ طراحی نماییم که به اصطلاح راهبرد یا همان استراتژی نامیده می‌شوند همچنین برای هر یک از اهداف کمی لازم است یک یا جند استراتژی مناسب طراحی شود.) را از دیگر مراحل تدوین این بسته برشمرد.
دکتر شغلی مرحله بعدی تدوین بسته مداخله‌ای را بسیار مهم عنوان کرد و افزود: بدیهی است استراتژی‌های طراحی شده باید پیاده شوند تا اتفاق موردنظر ما رخ دهد و در این خصوص باید فعالیت‌هایی که حاکی از جاری شدن راهبردهاست طراحی شوند. وی در این خصوص ادامه داد: این مرحله را مرحله ارائه خدمت یا فعالیت‌های خدمت محور می‌نامیم و انتظار می‌رود در این مرحله ارائه خدمت یا خدماتی (خدماتی که به صورت روزمره توسط واحدهای مختلف در سازمان ارائه می‌گردد و ارباب رجوع، بیمار، دانشجو یا گروه هدف از خدمتی بهره‌مند می‌شوند. یا ارائه خدمت ممکن است در قالب مثلا تهیه گزارش یا هدایت یک سیستم و غیره نیز باشد) اتفاق بیافتد که در این مرحله نیز لازم است به ازای هر استراتژی، فعالیت یا فعالیت‌های خدمت محور طراحی شوند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی زنجان ابراز کرد: برای اینکه خدمتی اتفاق بیافتد، لازم است که فرآیندهایی شکل بگیرند مثلا برای اینکه کودکی واکسنی دریافت کند، فرآیندهایی از قبیل تهیه واکسن، واکسیناتور ماهر، آموزش والدین کودک و تلقیح واکسن باید اتفاق افتد و لذا در این مرحله به دنبال طراحی فعالیت‌های فرآیندمحور هستیم و در این مرحله لازم است هر فعالیت خدمت‌محور تعدادی فعالیت فرآیندمحور داشته باشد.
به گفته دکتر شغلی مرحله آخر به منابع (آورده‌های ما برای تحقق فرآیندها) (Inputs) مورد نیاز برای تحقق هر یک از فرآیندها اختصاص دارد .
در این کارگاه دکتر پرویز قزلباش با تاکید بر اهمیت طراحی بسته‌های مداخله راهبردی اظهار کرد: هدف این برنامه این است که نقطه دور را ببینیم و برنامه‌ریزی کنیم تا مجموعه دانشگاه با یک منطق در چارچوب اصول کلی مشخصی با یک دید کارشناسانه حرکت کند .
 رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زنجان افزود: این برنامه می‌طلبد کسانی که چالش‌ها را در هر حوزه‌ای می‌شناسند پای کار باشند و با یک دیدگاه کلی و آینده نگرانه طراحی نقشه راه دانشگاه را برعهده بگیرند و کمک کنند دانشگاه و سیستم با انتخاب مسیر درست، هدف‌گذاری درستی انجام دهد .
مقام عالی دانشگاه علوم پزشکی زنجان تاکید کرد: مهم این است که ما به وظایف خودمان درست عمل کنیم و امیدوار باشیم که  مسیری که ترسیم می‌کنیم استمرار داشته باشد و به این جهت که این برنامه به دست خود کارشناسان طراحی می‌شود، جای امیدواری دارد که پایداری بیشتری داشته باشد.
مدیر ارشد دانشگاه علوم پزشکی زنجان با بیان اینکه قبلا هم در دانشگاه سعی شده برنامه استراتژیک نوشته شود افزود: به دلیل اینکه این برنامه‌ها نیازمند بازنگری‌های مداوم و متناسب با شرایط هستند، امروز این کارگاه‌ تشکیل شده است تا با تدوین برنامه‌ای مبتنی بر علم روز، کمک کند که اهداف دانشگاه تامین شود، و باید این الگو را به بقیه دانشگاه‌ها هم عرضه کرد.
به گفته دکتر قزلباش تدوین برنامه استراتژیک صحبت از یکسری کلیات و تئوریات نیست بلکه ترسیم راهی است برای مسائلی که امروز در هر حوزه‌ای با آنها درگیر هستیم.
وی اظهار امیدواری کرد که این برنامه کمک کند که مجموعه دانشگاه، هماهنگ، همدل و با برنامه پیش بروند و همچنین کمک کند که پرت منابع نداشته باشیم و به آن اهدافی که می‌خواهیم، سریعتر و اصولی‌تر برسیم .
رییس دانشگاه علوم پزشکی زنجان ضمن تاکید بر جدی گرفتن طراحی بسته‌های مداخله راهبردی تصریح کرد: این سندی است که از شما به جا گذاشته می‌شود و می‌تواند دانشگاه را در رسیدن به اهدافش کمک کند .
مقام عالی دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: طراحی بسته‌های مداخله راهبردی یکی از مهم‌ترین برنامه‌هاست و تدوین برنامه استراتژیک دانشگاه یعنی سرنوشت همه، و همه باید در این سرنوشت مشترک و اثراتی که خواهیم داشت، مشارکت داشته باشیم.
به گزارش وب‌دا اولین کارگاه برنامه راهبردی ۱۵ دی ماه با رویکرد ضریب اثر برگزار شد.

مطالب مشابه

دفعات مشاهده: 293 بار   |   دفعات چاپ: 19 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر